PSYCH-K

Een overtuiging is een machtig fenomeen. Als je ergens van overtuigd bent, dan vecht je ervoor, dan kan niets je van je pad brengen. Maar niet elke overtuiging is positief. Onbewust maken we onszelf heel veel dingen wijs: ‘ik zal het wel verdiend hebben’, ‘dat lukt me nooit’, of zelfs: ‘ik heb het zo druk!’.

Beperkende overtuigingen zorgen ervoor dat je automatisch handelt in bepaalde situaties. Die automatische reactie bevestigt de overtuiging. Daardoor heb je misschien een laag zelfbeeld of lukt het niet te stoppen met roken.

Met behulp van PSYCH-K kunnen we het onderbewuste opnieuw programmeren en negatieve of belemmerende gedachten vervangen door constructieve overtuigingen. Want als je die eenmaal hebt, zal niets je meer van je pad brengen.

Behandelingswijze

Ik gebruik PSYCH-K vooral ondersteunend. Als we bepaald hebben welke overtuiging we moeten inprenten, dan laat ik je de zogeheten ‘whole brain posture’ aannemen. In deze houding staat je onbewuste geest open voor suggesties en kun je overtuigingen fixeren.

Allereerst achterhaal ik de kruislingse voorkeur met behulp van een spiertest. Door de enkels en vervolgens de polsen te kruisen test ik welke houding sterk is.

Met de polsen en enkels in de houding die een sterke reactie gaf, moeten de handen zo draaien dat de palmen elkaar raken. Vervolgens verstrengel je de vingers in elkaar. Deze houding is bedoeld om in contact te komen met het onderbewuste. In deze houding blijf je zitten.

Vervolgens lees je de gewenste overtuiging voor, bijvoorbeeld: “Ik barst van het zelfvertrouwen”. Deze blijf je voor jezelf herhalen, tot je een verandering voelt.

Als je de verandering hebt ervaren open je de ogen en maak je je handen en voeten weer los. De voeten zet je plat op de vloer en vervolgens houd je de vingertoppen 10 seconden tegen elkaar. De nieuwe overtuiging wordt dan gefixeerd.

Te gebruiken bij