De therapie

Als er bij een klacht geen meetbare afwijkingen worden gevonden, maar slechts symptomen, dan worden deze vaak bestempeld als stress, psychosomatische klachten of afgedaan met de boodschap: “ We kunnen niets vinden.”

Bij mij kun je met elke klacht terecht. Net zoals ieder mens uniek is, is ook elke klacht uniek. Ik ga dan ook niet uit van symptomen of diagnoses, maar laat het lichaam mij, door middel van een spiertest, vertellen wat er aan de hand is. Soms ligt de oorsprong van een klacht namelijk helemaal niet voor de hand.

‘Het lichaam laten vertellen wat er aan de hand is?’, dat klinkt waarschijnlijk nogal wollig, maar in feite is het heel praktisch en doelgericht. Tijdens een spiertest maak je met duim en wijsvinger een ring. Zo kan ik de spierspanning testen tijdens het communiceren. Uit de spierreactie blijkt het antwoord: of duim en wijsvinger blijven op elkaar, of ze laten los.

Eerst test ik op deze manier de vitaliteit in het algemeen en vervolgens in welke hoek van het pentagram de oorzaak van de klacht gezocht moet worden. Die oorzaak kan gevonden worden op emotioneel of lichamelijk vlak, maar ook omgevingsfactoren kunnen een rol spelen.

Ik geef een op maat gemaakt advies voor de behandeling. Vaak is de klacht al na één sessie verdwenen of sterk verminderd.

Tarief 2021:

Per consult van ongeveer 60 minuten, € 65 ,- (vrijgesteld van BTW)

Als de oorzaak van de klacht duidelijk is, zijn verschillende behandelwijzen of therapieën mogelijk, zoals: