De therapie

Als er bij een klacht geen meetbare afwijkingen worden gevonden, maar slechts symptomen, dan worden deze vaak bestempeld als stress, psychosomatische klachten of afgedaan met de boodschap: “ We kunnen niets vinden.”

Bij mij kun je met deze klachten terecht. Net zoals ieder mens uniek is, is ook elke klacht uniek. Ik ga dan ook niet uit van symptomen of diagnoses, maar laat jouw lichaam, door middel van een spiertest, ‘vertellen’ wat er aan de hand is. Soms ligt de oorsprong van een klacht namelijk helemaal niet voor de hand.

‘Het lichaam laten vertellen wat er aan de hand is?’, dat klinkt waarschijnlijk nogal wollig, maar in feite is het heel praktisch en doelgericht. Ik gebruik hiervoor kinesiologie en een beproefd protocol, dat ons naar de echte oorsprong van het probleem leidt. Tijdens een spiertest maak je met duim en wijsvinger een ring. Zo kan ik de spierspanning testen tijdens het communiceren. Uit de spierreactie blijkt het antwoord: of duim en wijsvinger blijven op elkaar, of ze laten los.

Eerst test ik op deze manier de vitaliteit in het algemeen en vervolgens in welke hoek van het pentagram de oorzaak van de klacht gezocht moet worden. Die oorzaak kan gevonden worden op emotioneel of lichamelijk vlak, maar ook omgevingsfactoren kunnen een rol spelen, net als voeding.

Ik geef een op maat gemaakt advies voor de behandeling. Vaak is de klacht al na één sessie verdwenen of sterk verminderd.

Tarief 2024:

Per consult van ongeveer 60 minuten; € 68 ,- (vrijgesteld van BTW). Mijn consulten zijn declareerbaar bij diverse zorgverzekeraars, echter alleen als u een aanvullende verzekering heeft afgesloten. Sommige verzekeraars vergoeden slechts een gedeelte. Check dit bij uw zorgverzekeraar.

Wanneer de oorzaak van de klacht duidelijk is, zijn verschillende behandelwijzen of therapieën mogelijk, zoals: